Internship Abroad gir deg muligheten til å lære entreprenørskap og innovasjon gjennom å kombinere teori og praksis i flere av verdens beste innovasjonsmiljøer.

Studiet

NMBU utenfor Rice University Houston
Søknadsfrist er 1.oktober 2023
Søknadsfrist er 1.oktober 2023
Søknadsfrist er 1.oktober 2023
Søknadsfrist er 1.oktober 2023

Hva er internship abroad?

Gjennom Intersnhip Abroad bruker du aktivt din bakgrunn fra tidligere studier og arbeid til å utvikle deg både faglig og som person. Store deler av utenlandsoppholdet består av internship i en oppstartsbedrift, hvor du vil jobbe i tverrfaglige team i nært samarbeid med eksterne aktører i næringslivet. Du vil ta del i bedriftens aktiviteter, arbeide med egne prosjekter og du vil få god innsikt i hva det innebærer å være en gründer. For å sikre en god match med bedrifter, går du gjennom en matchmaking prosess med levering av CV og intervju i løpet av høsten og ved ankomst i utlandet. Du vil også få entreprenørskapsundervisning ved det universitetet du tilhører.

Programmet er et internship- og utvekslingstilbud for masterstudenter med og uten entreprenørskapsbakgrunn, hvor du får 25 studiepoeng (30 studiepoeng med introduksjonskurs) på masternivå og du kan søke når du har minst 120 studiepoeng av en bachelorgrad. Det er Norges Miljø- og Biovitenskapelige universitet (NMBU) som koordinerer studieprogrammet.

Studieløpet

Studiet i sin helhet består av et 12 ukers lagt utenlandsopphold på våren, som varer fra
februar til mai. I tillegg er det et introduksjonskurs i januar for de som er pliktige til å ta det.
I 2023 kan du velge mellom Stellenbosch, Sør-Afrika eller Houston, USA, som begge har
aktive og spennende innovasjonsmiljøer.

Studieløpet

Januar

Introduksjonskurs

Introduksjonsemne Bærekraftig entreprenørskap ( https://www.nmbu.no/emne/INN371 ) gir deg en innføring i innovasjonsmetoder og prosesser hvor du jobber med relevante case fra ulike oppstartsbedrifter. Her skal du få kunnskap og bygge opp ferdigheter som skal forberede deg på utenlandsoppholdet og internship.

Utenlandsopphold

Oppstart av internship og undervisning. Bedriftene som er med i programmet er innovative innenfor sitt fagfelt og er nøye plukket ut for å gi dere den beste muligheten til å tilegne ny kunnskap og erfaring. For å sikre en god match med bedrifter skal du gjennom en matchmaking prosess basert på innsendt CV og intervju ved ankomst. Denne prosessen er ulik blant destinasjonene, men typen bedrifter og undervisning er tilnærmet det samme.

Februar

Mars

Utenlandsopphold

Du vil ha internship 4 dager i uken og undervisning 1 dag i uken. Undervisningen varierer mellom forelesninger, oppgaveløsing og praktisk arbeid.

Utenlandsopphold

Underveis i oppholdet vil du også delta på andre aktiviteter enn det programmet tilbyr, blant annet konferanser, industribesøk og utflukter. Dette vil variere hos de ulike destinasjonene, men det er ikke mangel på tilbud.

April

Mai

Utenlandsopphold

De ulike destinasjonene har sine ulike særegenheter. Houston kan skilte med «The Largest and Richest Student Startup Competition”. Når Rice Business Plan Competition går av staben er hele verdens øyne rettet mot universitetet. Stellenbosch har utviklet ulike tilbud fra middag hos en familie i en Township til industribesøk på noen av verdens beste vingårder.

Norge

Hjemme igjen. Innlevering av refleksjonsrapport.

April

Forberedelser: Emner og internship

Meld deg opp til programmet Internship Abroad

Søk visum

Ta introduksjonskurs

Lag din internasjonale CV

Forberedelser: Utenlandsopphold

Bestill reise

Visum

Forsikring

Forberedelser: Finansiering

Søk støtte fra Lånekassen

Spar penger, opprett en sparekonto

Forberedelser: Bolig

Houston – Finn bolig på egenhånd

Stellenbosch – Studentboliger på Campus

New Zealand – Finn bolig på egenhånd

Hvem er vi?

Bli kjent med hvem som står bak Internship Abroad

Hopp i det ukjente

Les det nyeste fra bloggen vår. Bli kjent med destinasjoner, turer og opplevelser.

Ny destinasjon for Internship Abroad!

Fra våren 2024 er en ny destinasjon på kartet, Auckland – New Zealand!

10 uker med internship i Houston, Texas

10 uker i Houston er over og refleksjonsrapporten er levert inn, så årets studenter kan ta sommerferie med god samvittighet.

10 uker med internship i Stellenbosch, Sør-Afrika

Studentene ved første året på masterprogrammet i entreprenørskap og innovasjon er vel hjemme igjen etter 10 uker med internship i Stellenbosch i Sør-Afrika.