Vi skaper entreprenører og utfordrere med internasjonal erfaring.

Internship Abroad

Rice business plan competition 2022

I 2005 startet den gangen Universitet for miljø- og biovitenskap på Ås opp sitt masterprogram i entreprenørskap og innovasjon. Gründerskolen var allerede etablert som et prosjekt ved Universitetet i Oslo (UiO) og internship i utlandet ble en viktig del av det nystartete masterprogrammet. Resultatet ble et godt samarbeid over 15 år og en fantastisk reise for hundrevis av studenter fordelt på noen av verdens beste universiteter spredt over tre kontinenter.  

Pandemien i 2020 satte dessverre en effektiv stopper for all utveksling. I det vi startet opp igjen våren 2022 ble programmet Internship Abroad etablert. I 12 uker hver vår får studenter fra flere utdanningsinstitusjoner oppleve et par av verdens ledende innovasjonsmiljøer.

NMBU står for kvalitetskontroll og koordineringen av programmet.

Hva vi står for

Ut av komfortsonen

Vi tror at utfordringer og nye erfaringer er helt vesentlig for å utvikle nye ferdigheter og perspektiver. Det å gå ut av komfortsonen kan føre til mer spennende og interessante opplevelser i livet. Internship Abroad gir deg rett og slett muligheter for personlig vekst og utvikling.

Learning by doing

Det å prøve ut det man har lært i en praktisk setting, bidrar til å forsterke læringen. Det er viktig fordi det gir en mer hands-on og engasjerende opplevelse, noe som kan øke motivasjonen og forståelsen for det man lærer. Gjennom et Internship Abroad kan du utvikle problemløsning, kreativitet og selvstendighet.

Utfordringer

Utfordringer er viktige fordi de hjelper oss til å vokse og utvikle oss. Utfordringer kan være både positive og negative, men det er viktig å takle dem for å kunne vokse og lære av dem. Internship Abroad kan øke selvtilliten og selvverdien din ved at du opplever å mestre noe som i dag kan se vanskelig eller uoverkommelig ut

Emnebeskrivelsen

Emnet

Et internasjonalt internship i entreprenørskap og innovasjon gir deg som student en unik mulighet til å få tverrkulturell arbeidslivserfaring i et studierelevant selskap i et annet land. Du får prøvd ut teorier og metoder i praksis i en ny kulturell kontekst, samtidig som du bidrar med ekstra ressurser, forskningsbasert kunnskap og utenfraperspektiver rett fra studiene dine.

Menneskene bak

Nils Sanne
Pådriveren

Nils liker ikke at noe av det beste fra masterprogrammet han leder på NMBU skal forbli en godt bevart hemmelighet. Målet er at mange flere flinke masterstudenter skal få mulighet til å se verden der ute.

Amalie Jøsendal
Rådgiveren

Amalie har full oversikt over alt fra ambassadebesøk for å få visum til hvor studentene skal bo. Pandemien gjordet at hun måtte ta hele masteren her i Norge og nå tar hun igjen til gangs ved å følge opp alle studentene som drar ut.

Matthew Lynch
Døråpneren

Matthew er en ekte «globetrotter» fra New Zealand. Han ble kåret til årets entreprenørskapslærer av UE i 2021 og den tittelen får en ikke uten å være nysgjerrig på mennesker. Matthew er alltid klar for nye destinasjoner og nye studenter.

Elin Kubberød
Eksperten

Elin er en sann ekspert. Etter å ha blitt professor innen entreprenørskap, sendt studenter til utlandet i 10 år og blitt oppnevnt som meritert underviser, var det helt opplagt hvem som skulle få emneansvaret for Internship Abroad

Kontakt oss

Kontor
Chr. Magnus Falsens v. 30, 1430 Ås
3 etg, vestre fløy. Tårnbygningen.

Hopp i det ukjente

Les det nyeste fra bloggen vår. Bli kjent med destinasjoner, turer og opplevelser.

Ny destinasjon for Internship Abroad!

Fra våren 2024 er en ny destinasjon på kartet, Auckland – New Zealand!

10 uker med internship i Houston, Texas

10 uker i Houston er over og refleksjonsrapporten er levert inn, så årets studenter kan ta sommerferie med god samvittighet.

10 uker med internship i Stellenbosch, Sør-Afrika

Studentene ved første året på masterprogrammet i entreprenørskap og innovasjon er vel hjemme igjen etter 10 uker med internship i Stellenbosch i Sør-Afrika.