10 uker med internship i Stellenbosch, Sør-Afrika

10 uker med internship er ferdig!

Studentene ved første året på masterprogrammet i entreprenørskap og innovasjon er vel hjemme igjen etter 10 uker med internship i Stellenbosch i Sør-Afrika.

Et unikt semester i Stellenbosch

Studentene har vært med på en reise hvor de har lært om både arbeidslivet og kulturen i Stellenbosch. Oppholdet til studentene har bestått av internship i ulike start-ups, hvor de har jobbet med inspirerende gründere og tatt del i spennende prosjekter som har gitt verdifull erfaring og nyttig kompetanse. Dette har også vært en god måte å bygge nettverk og bli kjent med de lokale.

Akademisk og personlig påfyll

Reinert hadde internship hos Immobazyme og dette sier han om det:
«Her har jeg fått innsikt i hvordan det var å være en del av en oppstartsbedrift og lært om utfordringene som fulgte med. Hovedfokuset vårt var på immobilisering av enzymer for å effektivisere produksjonen og redusere kostnader, spesielt med fokus på vekstfaktorer for syntetisk kjøtt.
Som intern var jeg en del av et team hvor jeg jobbet sammen med erfarne og dyktige medarbeidere fra ulike avdelinger, inkludert markedssegmentering og forretningsutvikling. Dette ga meg både personlige og akademiske erfaringer. Jeg satte pris på muligheten til å få dypere kulturell forståelse og sjansen til å oppleve Sør-Afrikas unike kultur og natur. Vi var en sosial gjeng og jeg og mine medarbeidere ble gode venner. Vi møttes også ofte utenom jobben».

Espen vil også dele noen tanker fra sitt opphold:
«Store deler av oppholdet mitt jobbet jeg i en start-up som het TerraClim, hvor vi jobbet med kartdata for ulike vingårder. En typisk dag var å dra til ulike vingårder og presentere produktet vårt. Dette var både lærerikt og morro.
I tillegg til å jobbe i en start-up hadde vi spennende forelesninger på fredager, og vi har gjort mye annet gøy. Sør-Afrika bød på fint vær, naturskjønne omgivelser, flotte byer, gøyale aktiviteter og et innblikk i helt andre levemåter».

Undervisning ved Stellenbosch University

Studentene jobbet ikke bare i internship, de hadde også undervisning ved Stellenbosch University en gang i uken. Det har gitt de en fantastisk mulighet til å møte lokale studenter og lære mer om hvordan entreprenørskap og innovasjon undervises i Sør-Afrika.

I tillegg til internship og undervisning, har de også hatt mange muligheter til å utforske Sør-Afrika og oppleve landets rike kultur og historie gjennom industry visit. En av høydepunktene var å besøke townships og lære om de lokale samfunnene og deres utfordringer, samt utforske produksjonsprosessen for vin fra innhøsting til tapping i flasker. Studentene har også besøkt Cape Town og sett flere av landets severdigheter som blant annet Table Mountain og kapp det gode håp.

Alt i alt vil internshipet i Sør-Afrika være en minneverdig tur i lang tid fremover for studentene.

Nysgjerrig på mer informasjon om masterprogrammet i entreprenørskap og innovasjon? Her finner du mer informasjon: https://www.nmbu.no/course/INN332

Internship Abroad 2024?

Trykk på lenkene for å lære mer