10 uker med internship i Houston, Texas

Howdy!

10 uker i Houston er over og refleksjonsrapporten er levert inn, så årets studenter kan ta sommerferie med god samvittighet.

Et opplevelsesrikt semester i Houston, Taxas

Studentene har vært gjennom mye de 10 ukene de har vært i Houston, de har fått smake på det amerikanske arbeidslivet og studenttilværelsen på Rice University. Oppholdet har i hovedsak bestått av internship i ulike oppstartsbedrifter, hvor de har tatt del i en ny og annerledes arbeidskultur og jobbet med flere spennende prosjekter og arbeidsoppgaver. Dette har vært en fin måte for studentene å bygge nettverk på og bli kjent med nye mennesker på tvers av landegrensene. I tillegg til dette har de hatt undervisning en gang i uken, hvor de har fått muligheten til å lytte på flere inspirerende gjesteforelesere og kjenne på arbeidsmengden til en amerikansk student.

Utenom jobb og skole har studentene utnyttet tiden sin i Texas godt. De har blant annet sett på rodeo, vært på konserter, sett baseball og basket kamper, reist å besøkt byene Austin, Dallas, Fort Worth og San Antonio og mye mer.

Akademisk påfyll og personlig utvikling

Ida, Sofie og Viktoria hadde alle tre gleden av å ha internship i Softeq. Dette sier Sofie om deres internship:

«Softeq Venture Studio er en akselerator og et fond som investerer i startups. Vi har lært masse om amerikansk arbeidskultur, hvordan oppstartsbedrifter fungerer og hva som skal til for å lykkes!
Våre oppgaver har vært å hjelpe Softeq-teamet med diverse oppgaver de trengte hjelp til i forbindelse med akselerator-programmet. Vi har også bidratt i ulike prosjekter som startupene har trengt hjelp til, som for eksempel markedsundersøkelser og konkurrentanalyse.
Vi er storfornøyde med oppholdet i Houston. Internshipet i Softeq har vært svært spennende og lærerikt, samtidig som Rice University har lagt til rette for mange sosiale happenings og gøye opplevelser».

RBPC

Studentene fikk også muligheten til å delta på Rice Business Plan Competition. Dette er en av verdens største og mest prestisjefylte forretningsplan-konkurranse i verden og den arrangeres årlig ved Rice University. RBPC tiltrekker seg studenter og nyoppstartede selskaper fra hele verden. I år deltok 42 startups og de tok med seg hele 3,4 millioner dollar totalt i premier. Det sier hvor stor denne konkurransen er. Kanskje vi vil se en norsk startup prøve seg neste år, time will show.

 

Vil du vite mer om masterprogrammet i entreprenørskap og innovasjon og faget Internship Abroad? Her finner du mer informasjon: Internship Abroad | NMBU

Internship Abroad 2024?

Trykk på lenkene for å lære mer